sábado, 31 de marzo de 2007

Detector de alimentos podridos- A censor to find descomposed food

Una curiosa nota de ciencia sobre un hallazgo que puede influir en la vida diaria de todo mortal:
Una ayuda adicional a la deficiente nariz: una tira reactiva para averiguar si su comida está descompuesta. Si todo sale como John Lavigne espera, tal vez sea posible. Lavigne, profesor asistente de química y bioquímica de la Universidad de Carolina del Sur, y su grupo desarrollaron un censor de polímeros que detecta las aminas biogénicas, la descomposición de los productos de las proteínas características de los alimentos estropeados.
Pero hay expertos que se mostraron escépticos tras el anuncio en la reunión de la American Chemical y afirmaron que sería difícil hacer algo que sea mejor que la higiene a la antigua y una nariz sensible.
La prueba, cuyo objetivo son las aminas no volátiles, los productos de descomposición que no se pueden oler, tiene un 90 por ciento de precisión, señaló Lavigne, y puede detectar descomposición en distintos tipos de carnes, verduras, frutas y bebidas.


The nose gets an extra help

Tho following is a finding that when confirmed can be improtant in everybody's life:
An additional aid to the deficient nose: a reactive strip to find out if its food is decomposed. If everything goes as John Lavigne hopes, perhaps it is possible. Lavigne, attending professor of chemistry and biochemistry of the University of South Carolina, and their group developed a polymer censor that detects biogenics amines, the decomposition of products of proteins characteristic of spoiled foods.But there are experts who were skeptics after the announcement in the meeting of the American Chemical and affirmed that it would be difficult to do something that is better than the hygiene to the old style, and a sensible nose.The test, whose objective are the nonvolatile amines, the decomposition products that cannot be smelled, has a 90 percent of precision, indicated Lavigne, and it can detect decomposition in different types from meats, vegetables, fruits and drinks.

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